Az alkotás, valami új létrehozása egész fiatalon meghatározó részét képezte és azóta is részét képezi az életemnek. Ennek egy speciális része más álmának létrehozása. Szerencsésnek tartom magam, hogy azzal foglalkozhatok, amit szeretek.

A tervezés első szakasza egy személyes beszélgetés, ahol a főbb iránypontok után a majdani lakók életébe helyezkedve egy számukra tökéletesen alkalmas épület készülhet. Fontos, hogy a tervezésre kellő időt fordítsanak a megrendelők. Térben körbejárható modell nagyban segítheti a tervező megértését és könnyebben tudja beleélni magát az, akinek az alaprajz nem elég.

Szeretek egy második beszélgetésben mintaházakat minta enteriőröket mutatni, illetve a jelenlegi később az új házban felhasznált bútorok bemutattatása melynek segítségével kialakítható a részletes épület tömege, funkcióváza és a felhasználók komfortérzete.

Az egész tervezési fázis alatt az építész segít, hogy az álomház valóban megvalósítható és gazdaságos legyen. Elkerüljük az anyagi túlfutást, illetve a lehetetlen vagy gazdaságtalan műszaki megoldásokat.

Blueprint